Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@07:29:10 GMT

رانش زمین مسیر یک روستا در فریدونشهر را مسدود کرد

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۳۳۸۷

رانش زمین مسیر یک روستا در فریدونشهر را مسدود کرد

اصفهان- ایرنا- رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای فریدونشهر گفت: مسیر جاده روستای خوش میوه این شهرستان واقع در غرب اصفهان به دلیل رانش زمین مسدود است.

'خوش میوه ' از روستاهای بخش مرکزی فریدونشهر در دهستان پشتکوه موگوئی این شهرستان قرار دارد.
علی اکبر آقایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه خوشبختانه این رانش تلفات جانی نداشته است، افزود: اوضاع نامساعد جوی موجب کندی بازگشایی این مسیر شده است اما تلاش برای بازگشایی این محور ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه به دلیل بارش های اخیر و استمرار آن احتمال وقوع رانش زمین وجود دارد، افزود: گردشگران از سفرهای غیر ضروری به سمت غرب استان با توجه به صعب العبور بودن محورهای این منطقه خودداری کنند و قبل از عزیمت به مقصد مورد نظر از آخرین وضعیت راه ها و جاده ها مطلع شوند.
به گفته وی مسیرهای کلوسه(محورهای روستایی پشتکوه دوم)، کمران و گوکان فریدونشهر نیز به دلیل ریزش بهمن و حجم زیاد برف مسدود است.
گردنه کلوسه ارتباط زمینی روستاهای کلوسه ، وستگان ، دورک ، کاهگانک ، کاهگان بالا ، گاهگان پایین و وزوه را با سایر نقاط شهرستان فریدونشهر در غرب استان اصفهان برقرار می کند.
آقایی با بیان اینکه به جز مسیرهای یاد شده همه راه های شهرستان باز است و تردد در آن جریان دارد، اضافه کرد: اکنون وضعیت محورهای مواصلاتی فریدونشهر بارانی و لغزنده است.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای فریدونشهر افزود: عملیات بازگشایی محورهای مسدود شده در زمان حاضر تا مساعد شدن وضعیت جوی متوقف شده است.
به گفته وی در زمان حاضر، گشت های سبک راهداری و حمل و نقل جاده ای در حال رصد وضعیت مسیرها و راه های این شهرستان هستند و پرسنل راهداری ها نیز در آماده باش به سر می برند.
وی افزود: تعداد 12 نیرو و 7 دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین آماده به کار در موقعیت های از پیش تعیین شده مستقر هستند.
آقایی افزود: صبح امروز یکشنبه نیروهای راهداری به سه خودروی گرفتار در مسیر روستای گوراب فریدونشهر امداد رسانی کردند.
حاجی‌آباد (گوراب)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدون‌شهر در دهستان پشتکوه موگوئی قرار دارد.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای فریدونشهر افزود: هواشناسی افزایش شدت بارش باران در روز دوشنبه را پیش بینی کرده است که در ساعات بعد از ظهر در نقاطی از فریدونشهر به شکل برف خواهد بود.
وی هشدار داد: امکان حرکت رواناب در حاشیه رودخانه های فصلی و دائمی فریدونشهر وجود دارد، بنابراین مردم از هر گونه تردد و اسکان در حاشیه این مکان ها خودداری کنند.
بر اساس گزارش های هواشناسی میزان کل بارش های سال زراعی جاری تا 11 فروردین در فریدونشهر بیش از 600 میلی متر بوده است که در مقایسه با میانگین مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش 31 درصدی را نشان می دهد.
هواشناسی از وقوع بارش های رگباری به همراه رعد و برق و برف در روزهای یازدهم و دوازدهم فروردین در این استان خبر داده که شدت این بارش ها و در غرب و جنوب استان بیشتر خواهد بود.
پیش بینی هواشناسی این است که سامانه ناپایدار تا فردا بعد از ظهر بر روی استان فعال است که طی آن استان اصفهان با افزایش ابر، رعد و برق، وزش باد و تند باد لحظه ای همچنین باران و تگرگ بخصوص در غرب، جنوب غرب و جنوب مواجه خواهد شد و برای نیمه جنوب شرقی استان نیز طوفان محلی پیش بینی شده است.
فریدونشهر با 35 هزار نفر جمعیت در 180 کیلومتری غرب استان اصفهان قرار دارد.
750 نیروی راهداری و یک هزار و 200 نفر امدادگر با استقرار در 41 پایگاه همراه با 500 دستگاه ماشین آلات راهداری آماده خدمت رسانی به شهروندان و مسافران نوروزی در صورت بروز شرایط نامناسب جوی هستند.
6026/9861

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي رانش زمين فريدونشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام

روستای تاریخی فهرج استان یزد با جاذبه‌های متعدد فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و گردشگری جزو ۸ روستای ایران در مسیر جهانی شدن در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته است و مسئولان درصدد معرفی هرچه بهتر این روستا و رسیدگی به آن هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، چند سالی است که بعضی روستاها با یکسری ویژگی‎‌ها و شرایط خاص کاندید معرفی روستای‌های هدف گردشگری می‌شوند، روستاهایی با ۹ شاخص مرتبط با اهداف توسعه پایدار (SDG) از جمله منابع فرهنگی و طبیعی، ترویج و حفظ منابع فرهنگی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری محیط زیست، پتانسیل و توسعه گردشگری و ادغام زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت‌بندی گردشگری، زیرساخت، ارتباطات و بهداشت، ایمنی و امنیت در تحقق توسعه پایدار شناسایی و پرونده آن‌ها به سازمان گردشگری ملل متحد (UNTOURISM) ارسال شده است.

امسال فهرج در استان یزد جزو این روستاها قرار گرفته است و مسئولان استان در تلاش برای معرفی بهتر و بیشتر جاذبه‌های این روستا هستند. روستاهایی که برای معرفی پرونده آن‌ها ارسال شده است باید جمعیتی کمتر از ۱۵ هزار نفر باشند و به لحاظ طبیعی در منطقه‌ای باشد که دارای ویژگی‌های خاصی از جمله فعالیت‌های سنتی کار کشاورزی، جنگل‌بانی، نگهداری از دام و ماهی‌گیری و امرار معاش از این راه، دارا بودن کل جامعه از فرهنگ، سبک زندگی و ارزش‌های مشترک و نقش موتور محرکه بودن گردشگری در روستاها را داشته باشند، همچنین لازم است انگیزه و ابتکاری برای تبدیل شدن به یک روستای جهانی وجود داشته باشد.

مسجد جامع فهرج، نخستین مسجد ایران عنوان شده است. معماری بنای این مسجد جامع متعلق به دوران ساسانی است، المان‌های آن در داخل شبستان به زمان ساسانیان تعلق دارد و مناره‌ها در قرن ششم به مسجد اضافه شده است.

روستای فهرج در استان یزد در ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی یزد و در مسیر جاده یزد – بافق قرار گرفته است و با توجه به بناهای موجود در آن قدمت این روستای تاریخی به قبل از پیدایش اسلام بازمی‌گردد.

آب و هوای روستا نیمه‌بیابانی است و تابستان‌هایی به شدت گرم و آب و هوایی مطبوع در فصل سرد سال دارد، همچنین اختلاف دمای شب و روز در فهرج زیاد است و حتی در روزهای داغ تابستان شب‌هایی خنک دارد؛ بهترین زمان سفر به فهرج اوایل بهار، فصل پاییز و اواخر زمستان است. از دلایل عمده گزینش روستای فهرج در لیست کاندیداهای روستاهای هدف گردشگری در دهکده گردشگری روستاهای جهانی این است که این روستا ظرفیت‌های مختلف فرهنگی، کشاورزی، گردشگری و تفریحی دارد.

مسجد جامع فهرج، نخستین مسجد ایران عنوان شده است و قدمت آن به نیمه اول قرن اول هجری باز می‌گردد. نقشه این مسجد شبیه یکی از طبقات تخت جمشید به نام خزانه است که آتش گرفته و سوخته است. معماری بنای این مسجد جامع متعلق به دوران ساسانی است، المان‌های آن در داخل شبستان به زمان ساسانیان تعلق دارد و مناره‌ها در قرن ششم به مسجد اضافه شده است.

نظریاتی مبنی بر آتشکده بودن مسجد جامع فهرج مطرح شده است که رد می‌شود، زیرا تمام شبستان‌های مسجد رو به سمت قبله بنا شده است، مسجد جامع فهرج همچنین دارای یک طبقه زیرین است که در آن بسته است و هنوز هیچ گونه کاوشی در آن صورت نگرفته است. یکی از اهالی فهرج عنوان می‌کند که پدربزرگم می‌گفت طبقه زیرین در یکی از گوشه‌های مسجد قرار دارد و مردم از طریق دری که در آن سمت قرار داشت به طبقه زیرین می‌رفتند.

مناره مسجد جامع فهرج فانوس کویری نام گرفته است؛ با توجه به اینکه این روستا بین یزد، بافق و کرمان قرار داشته است بازرگانانی که عبور می‌کردند از مناره مسجد به عنوان نشانی استفاده می‌کردند تا روستا را گم نکنند، در راستای معرفی فهرج در دهکده جهانی این مناره فانوس کویری عنوان شده است.

کشاورزی در فهرج نیز از قدیم‌الایام وضعیت خوبی داشته است و در حال حاضر نیز جزو اولین صادرکنندگان صیفی‌جات در یزد به شمار می‌رود و گلخانه‌های متعددی دارد، از دیگر جاذبه‌های این منطقه گردشگری کمپ‌های کویرنوردی آن است، فهرج کویر بکر و دست نخورده‌ای دارد و مجهزترین کمپ‌ها در این روستا ساخته شده است.

حمام تاریخی فهرج نیز در این روستا قرار دارد و شامل ویژگی‌های منحصربه‌فردی است. این حمام سیستم گرمایش لوله‌ای زیرین دارد که شبیه سبک امروز در گرم کردن منازل است، یک مسیر مَحرم رو و حمامی کوچکتر با در جداگانه‌ای وجود دارد تا اگر زنی در روز مردان یا مردی در روز زنان به حمام نیاز داشت بتواند بدون اینکه بقیه او را ببیند به حمام بیاید.

پدر و اجداد زنده‌یاد مهدی اخوان ثالث، اصالتاً از اهالی روستای «فهرج» یزد بودند تا اینکه پدر او به همراه دو برادر دیگر برای تجارت به خراسان مهاجرت می‌کنند و مهدی اخوان ثالث در مشهد متولد می‌شود.

اخوان ثالث حتی در شعری به فهرج که انار آن از دیرباز مشهور بوده، اشاره می‌کند «بودش انارِ فهرجیّ شیرین / عقدۀ مَلَس نبودش عقدا را.» خانه اجدادی مهدی اخوان ثالث نیز، خانه‌ای خشت و گلی بوده و به مسجد جامع تاریخی فهرج چسبیده است.

این روستا دارای بازار تاریخی و بوم‌گردی‌های فعال و پررونقی می‌شود که سبب شده است این روستا در لیست تورهای گردشگری قرار داشته باشد، فهرج دارای بناهایی ناشناخته از جمله گنبدخانه است که قدمت آن به دهه سوم هجری قمری باز می‌گردد.

کد خبر 749555

دیگر خبرها

  • مسدود شدن مسیر روستاهای دشتی بر اثر سیل
  • مسدود شدن جاده گردنه تنگ توکلی به سمت کنگان بوشهر
  • ترافیک سنگین در محورهای مواصلاتی/جاده چالوس مسدود شد
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • ارامنه معترض به مرزبندی جدید ارمنستان و آذربایجان، بزرگراهی را مسدود کردند
  • احتمال ریزش بهمن در گردنه تته/ مردم از تردد پرهیز کنند
  • عملیات انفجار محور دولت‌آباد - بحرآسمان را مسدود کرد
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • محور کندوان از بالای طویر مسدود می شود/ ترافیک سنگین مسیر جنوب
  • اطلاعیه انفجار و مسدودی مسیر در جیرفت